diumenge, de juliol 01, 2007

III DESAFIO BUGARENT (As Pontes, A Coruña)


L'equip de la U.E. Vic ens varem desplaçar el passat cap de setmana a la població galega d' As Pontes, provincia de A Coruña per disputar la quarta prova dela lliga nacional de raids. Aquesta vegada l'equip estava format per en DavidToll, Eduardo Angel Corbalan i l'Oscar Diaz com a corredors i l'Isabel Hurtado i la Silvia Mazarico com assistents.
La prova en format non-stop va començar el dissabte a les 8.30 hores amb una seccio d'orientacio urbana per l'esmentada poblacio, per despres passar a una seccio de 50 km. en btt amb un recorregut força trenca cames, tot seguit varem continuar amb una seccio curta pero intensa de uns 10 km. de trekking on dins de la mateixa haviem de superar un rapel de 50 m. desde un mirador fins dins un barranc per on hauriem de continuar baixant per acabar tornant a pujar al punt de sortida de la seccio on hauriem de continuar una altra vegada amb una seccio de btt de 50 km. mes 2 km. finals amb patins en linia fins la presa d'un panta on començariem una seccio de 7 km. de Kayak.

Aquesta seccio de btt va ser la que va marcar la nostra posicio al final de la cursa ja que fins el moment l'equip s'havia mantingut en les primeres posicions, ja que entre el primer equip i el sise las diferencies eren de pocs minuts, pero en aquesta seccio una averia en una de les bicicletes i una baixada de rendiment en l'intent de recuperar el temps perdut ens varen fer caure fins al sise lloc i perdre un temps que ja no vam poguer recuperar.

Despres dels 7 km. de Kayak varen seguir 18 km. mes de trekking fins la localitat de As Pontes on varem tornar a agafar les btt per fer 39 km. amb les ultimes llums del dia i on a mig recorregut vam realitzar una cursa d'orientacio on els primers controls encara els varem fer amb llum de dia. I a partir d'aqui ja tot sota la foscor de la nit varem arribar al final de la seccio de btt on ens esperava una nova seccio de kayak de 7 km. en la foscor, mentre un dels components de l'equip realitzava una espectacular tirolina nocturna desde la presa de l'embassament i ja per acabar al voltant de la una de la matinada començavem el que era la ultima seccio de la cursa 18 km. mes de trekking fins la localitat de As Pontes on arribarem cap a les 7:30hores del mati de diumenge i on posavem punt i final a la cursa despres de 23 hores i 20 minuts de competicio ininterrumpuda i amb un desnivell acumulat positiu de 5640 m. en sisena posicio de la general, que va esser guanyada per l'equip internacional Team Finland seguit per Buff-Coolmax i Alb-tactic Bikes.

Al final l'equip es va quedar amb una sensacio agredolça despres de haver vist com se li escapava la oportunitat d'estar entre el tres millors, pero contents per haver pogut acabar un raid força dur i llarg.