dimecres, de novembre 15, 2006

Raid Tavertet Extrem

Els dies 21 i 21 d'octubre es va celebrar el ja classic Tavertet Extrem, tot un referent en els raid d'aventura a Catalunya i una de les proves més importants en el nostre calendari.
Vam optar per fer dos equips: un format per l'Oscar, en Josep Ignasi i en David i l'altre format per en Joan, en Carles i la Silvia Mazarico, que repetia participació amb nosaltres despres del raid de Pontevedra.
La prova consistia en un format non-stop, on sols es podia parar si es conseguia arribar al començament de algunes seccions abans de l'hora d'obertura de les mateixes.
A la sortida estaven tots els equips punters del ambit català mes el conegut equip Salomon.

La cursa va començar amb sort desigual pels dos equips, mentre l'equip masculí començava en primera posició, el mixte va tenir un problema que els va relegar a les últimes posicions.

Despres de una llarga secció de Btt sense gaire dificultat, es realitzaven les proves acuatiques al pantà de Sau. L'equip masculí seguia mantenint un petit marge davant el Tactic bikes i el Seida i l'equip mixte començava a remontar posicions graices al millor parcial en aquesta secció.

Un dur trekking amb trams de cordes, va dur els corredors fins el poble de Sant Julia de Vilatorta, on es va realitzar un tècnic circuit de orientacio amb Btt i que va servir als dos equips per seguir marcant bons temps.

La primera etapa es va acabar amb un tram de GPS on el equip Tactic va demostrar que seria el principal rival de cara a la victoria.

Els equips que van arribar d'hora van poder disfrutar d'unes hores de descans abans de la segona etapa. Una dura i llarga orientacio per la zona del Matagalls on, tret del grup capdavanter, format pels nostres dos equips, el Tactic, el Salomon i La Pineda Platja, es van donar grans diferencies.

Seguidament els equips van agafar la Btt i un tram amb road-book i un altre amb mapa, van arribar fins a Centelles. Aquí es va disputar la secció més espectacular del Raid, part de la ferrata de Centelles. Tot i l'esforç acumulat, tots els equips van poder superar aquesta dura secció.

Una ràpida secció en Btt ens va dur al sector d'escalada on tot i els hores de competició acumulades, les diferencies entre els primers classificats eren força minses, sols uns 15 minuts. Despres de l'escalada, una tècnica secció de Btt, que en duia ja fins a la meta situada a la zona esprotiva de Vic.

Els dos equips van aconseguir els seus objectius: el equip masculí va aconseguir una treballada victoria i el equip mixte va aconseguir una meritoria setenena posició general i segon equip mixte.